Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ


Μαζικά εγκαταλείπουν και εξαφανίζονται από τις κυψέλες τους οι μέλισσες που τις αποπροσανατολίζουν η χρήση κινητών τηλεφώνων, φυτοφαρμάκων νέας γενιάς και η κλιματική αλλαγή.Οι μέλισσες εξαφανίζονται σταδιακά σε όλο τον κόσμο.

Οι πληθυσμοί μειώθηκαν ξαφνικά το 2006 στις ΗΠΑ από 40% έως και 90%. Απώλειες μελισσών αναφέρονται επίσης σε: Βραζιλία, Καναδά, Ινδία, Αυστρία, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο και Ισπανία.

Οι μελισσοκόμοι στη χώρα μας ανησυχούν, αφού απώλειες σε σμήνη μελισσών καταγράφονται και στη χώρα μας.Το φαινόμενο, μια ωραία πρωία οι μέλισσες να εγκαταλείπουν τη κυψέλη τους, χωρίς κανένα προειδοποιητικό σημάδι και να μη γυρίζουν ποτέ, λένε οι μελισσοκόμοι, αρχίζει να γίνεται αισθητό, κυρίως στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Οι απώλειες των μελισσών αγγίζουν το 25%-30%.Χαρακτηριστική είναι η διαπίστωση του κ. Θανάση Μπόμπολου, μελισσοκόμου από την Λάρισα, ότι τα τελευταία 3 χρόνια, από τα 450 μελίσσια που είχε, τώρα του έχουν μείνει τα 300!Όπως λέει ένας άλλος μελισσοκόμος, ο κ. Δημήτρης Δουλαψής, “δεν βρίσκουμε νεκρές μέλισσες στην κυψέλη ή στο έδαφος γύρω από αυτήν, που σημαίνει ότι μάλλον χάνουν τον δρόμο τους”.
Η ξαφνική εξαφάνιση μελισσών από τις κυψέλες περιγράφεται με τον όρο διαταραχή κατάρρευσης αποικίας.Οι ενήλικες μέλισσες εξαφανίζονται, αφήνοντας πίσω τους μια κυψέλη γεμάτη μέλι, γύρη, τη βασίλισσα και ίσως μερικές εργάτριες.Πού βρίσκονται οι μέλισσες που λείπουν; Φαίνεται ότι κάνεις δε γνωρίζει...

Οι επιστήμονες δε συμφωνούν μεταξύ τους για το τί φταίει. Ως πιθανές αιτίες αναφέρονται η χρήση φυτοφαρμάκων και αντιβιοτικών που επηρεάζουν τον οργανισμό τους, η κλιματική αλλαγή που τις στρεσάρει και μειώνει την τροφή τους, η πρόσληψη νέκταρ από γενετικά τροποποιημένα φυτά, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα και τις αποπροσανατολίζει, ιοί, παράσιτα και παθογόνοι οργανισμοί...

Συναγερμό έχει σημάνει το γεγονός στην επιστημονική κοινότητα, καθώς αν οι μέλισσες -ως οι κύριοι εποικονιαστές των φυτών- εξαφανιστούν, η ανθρωπότητα θα πεινάσει.
Σύμφωνα με πρόβλεψη που αποδίδεται στον Αϊνστάιν, όταν οι μέλισσες εξαφανιστούν, οι άνθρωποι θα πεθάνουν μέσα στα επόμενα 4 χρόνια. Αν η πρόβλεψη αυτή είναι μύθος ή όχι, η αλήθεια είναι ότι χωρίς μέλισσες τα αποθέματα τροφίμων του κόσμου θα μειωθούν δραστικά, αφού σχεδόν το 80% της παραγωγής τροφίμων εξασφαλίζεται από τη εποικονιαστική δραστηριότητα των μελισσών.
Όπως λέει κ. Κ. Καρατάσου,''οι μέλισσες εποικονιάζουν περισσότερα από 130.000 φυτά και χωρίς τις μέλισσες δεν θα έχουμε καρπούς [εσπεριδοειδή, μήλα, ροδάκινα, κεράσια, καρύδια, σπαράγγια, μπρόκολα, σέλινο, αγγούρια]''...




Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Φθινοπωρινό Ρείκι (Erica verticilata)




Το φθινοπωρινό ή κόκκινο ρείκι είναι φυτό που το συναντά κανείς σʼόλη την Ελλάδα, ηπειρωτική ή νησιώτικη. Είναι γνωστό με πολλά κοινά ονόματα όπως κλαδί, πυρένι,σουσούρα, τσάρο,έρικας, τσαλί, χαμόρεικο κ.α. Το επιστημονικό του όνομα είναι Erica verticilata ή Erica multipolyflora που μεταφρασμένα σημαίνουν ερείκη η σπονδυλωτή και ερείκη η πολυανθής. Βρίσκεται σε όλα τα υψόμετρα και τις πλαγιές που καλύπτονται από θαμνώδη δασική βλάστηση, όπου συνυπάρχει με κουμαριές, λαδανιές, σμυρνιές, πουρνάρια, ανοιξιάτικα ρείκια, σχίνους κ.λ.π. Το φθινόπωρο όταν είναι ανθισμένο, ολόκληρη η περιοχή χρωματίζεται από τα πολυάριθμα κόκκινα – μοβ λουλούδια τους και τότε εύκολα ξεχωρίζει από τους άλλους θάμνους και κυρίως από το ανοιξιάτικο ρείκι (Erica arborea) με το οποίο έχει πολλές βοτανικές ομοιότητες, αφού ανήκουν στο ίδιο γένος.. Προσφέρει άφθονο νέκταρ και γύρη στις μέλισσες και κατατάσσεται ιδίως το φθινοπωρινό ρείκι ή σουσούρα, πρώτο στις προτιμήσεις των μελισσοκόμων κυρίως για τους παρακάτω λόγους. Η μεγάλη έκταση που καταλαμβάνει. Η μεγάλη ποσότητα και υψηλής βιολογικής αξίας γύρη που προσφέρει στις μέλισσες. Αρκετές ποσότητες νέκταρος, ιδίως από το μέσο της ανθοφορίας και μετά. Η εποχή που ανθίζει το φθινοπωρινό ρείκι είναι κρίσιμη για τη μελισσοκομία. Πλησιάζει ο χειμώνας, τα μελίσσια πρέπει να ανανεώσουν τον πληθυσμό τους για το ξεχειμώνιασμα, οι ανθοφορίες σπανίζουν και μια επιτυχημένη ανθοφορία ρεικιού είναι ότι καλύτερο...
Φωτογραφία-κείμενο: Δρ. Φανή Χατζήνα, Δημήτρης Τσέλιος (Ε.Θ.Ι.Α.Γ.Ε-Ινστιτούτο Μελισσοκομίας)

Ομάδα Για Την Αλήθεια Στα ΜΜΕ



Δελτίο Τύπου


Ο Υπέρ της Δήθεν «Ε» Έρανος!

Σε εκπομπή που έγινε στις 31/12/2009 με αφορμή άρθρο του Εκδότη κου. Παντελή Γιαννουλάκη (Strange #117) επιδίωξε ο κ. Κώστας Χαρδαβέλας να συμπεριλάβει και μια δήθεν νέα πληροφορία για την Ομάδα «Ε» ώστε να προλάβει κείμενο 7000 λέξεων με το ίδιο θέμα που έχει δοθεί σε γνωστή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν ανήκε ποτέ σε καμία ομάδα τη στιγμή που από το 2004 ανήκει στην ομάδα «Μανιφέστο» (Strange #73) της οποίας τα μέλη κατά κανόνα τροφοδοτούν το πλατό της εκπομπής του. Την εισήγηση της εν λόγω «είδησης» έκανε ένα από τα μέλη του «Μανιφέστου», ο κουμπάρος του κου Γιαννουλάκη κ. Ιωάννης Φουράκης, ο οποίος ανακοίνωσε πως από εδώ και στο εξής η «Ε» θα δέχεται επισκέψεις στην καφετέρια Τζανή στην Αρετσού Θεσσαλονίκης (!!!), ότι κάποιο από τα δήθεν μέλη της «Ε» τα οποία κατονόμασε ήταν στέλεχος μιας παλιάς οργάνωσης στη Βιέννη ονομάτι "Αβρώνυχοι" η οποία ασκεί κατασκοπεία και αντικατασκοπεία των Ελλήνων και ότι ο κ. Παύλος Βαρδινογιάννης ο οποίος αποκαλούσε τον κ. Φουράκη "Μαλάκα" του είχε δώσει μια βαλίτσα με πάμπολλα εκατομμύρια τα οποία μετά από 33 χρόνια (1976-2009) που ήταν κρυμμένα θα αποτελέσουν τον πυρήνα αγοράς ακινήτου στη Θεσσαλονίκη προς δημιουργία Πανεπιστημίου Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας. Ως αναμενόμενο οι ισχυρισμοί του χαρακτηρίστηκαν από καλεσμένους της εκπομπής Φαιδροί, Ανοησίες και Σκοπιμότητες Πολιτικής Χροιάς.

Βέβαια, η ιστορία δεν είναι καθόλου αστεία διότι πρόκειται για μια προσπάθεια απροσανατολισμού από την σοβαρότατη ιστορία με μεγάλο αγώνα και πολύ αίμα των Nicola Tesla, JFK, Αρ. Ωνάση και Γ. Γκιόλβα οι οποίοι συμμετείχαν στην «Ε». Σχετικά Βίντεο και Super 8 έχει προβάλει σε σεμινάρια το Ινστιτούτο Ερευνών ΑΧΑΝΑ-ΙΗ-ΑΣΑΝΑ.

Αποκαλύφθηκε από παριστάμενο της εκπομπής η πρόθεση ίδρυσης πολιτικού κόμματος με την επωνυμία Ομάδα «Ε», ενώ έγινε φανερό ότι ο πραγματικός στόχος του "Μανιφέστου" που σερβίρει αυτή την ιστορία με τη συνενοχή του κ. Χαρδαβέλα είναι η είσπραξη τεραστίων ποσών από εφοπλιστές, βιομήχανους και επιχειρηματίες με την πρόφαση της δήθεν δημιουργίας Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη όπως εξάλλου προανήγγειλε την πρόθεση αυτή ο κ. Γιαννουλάκης στο σχετικό άρθρο του.

Περιέργως, αν και πολλά ελέχθησαν, ο «δημοσιογράφος» κ. Χαρδαβέλας δεν ρώτησε τον κ. Φουράκη από ποιούς έχουνε πάρει μέχρι τώρα χρήματα, πόσα και με ποιά πρόφαση. Τίθεται, επίσης, το ερώτημα πως έχει το θράσος ο κ. Χαρδαβέλας να παρουσιάζει στην εκπομπή του ως σχετικό με την «Ε» πρόσωπο που στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι οι Σιωνιστές, οι Ροδόσταυροι και οι Illuminati είναι εκ Θεού Πεφωτισμένοι Να Σώσουν Τον Κόσμο (!!!) και ότι το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα ήταν ο Υψηλόβαθμος Παππάς που «Συμπτωματικά» εκείνη την περίοδο ήταν Υπαρχηγός της «Ε» και Αρχηγός της Ομάδας των 100 Φίλων Χριστιανών!

Από το "Μανιφέστο" έχουν κατηγορηθεί σε εκπομπές του κ. Χαρδαβέλα στο παρελθόν και οι Γ. Γκιόλβας (Αρχηγός της «Ε») και Γ. Πάλμος (Διορισθέντας Εγγράφως από τον Γ. Γκιόλβα στις 13/10/2000 Υπεύθυνος ΜΜΕ της «Ε»). Εξ' άλλου λίγες ημέρες πριν την εκπομπή επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί η σύζυγος του Γκιόλβα ως αφελής και ο θρυλικός Γκιόλβας ως ψεύτης στο άρθρο του κ. Γιαννουλάκη.

Στην εκπομπή προβλήθηκε πάλι Σύμβολο Σέκτας ως σύμβολο της «Ε» και συμμετείχε με την ιδιότητα του κοινωνιολόγου εκπρόσωπος του κόμματος ΛΑ.Ο.Σ που εργάζεται ως αστυνομικός υπάλληλος στο γραφείο του βουλευτή Ά. Γεωργιάδη. Να σημειωθεί ότι κατά την περσινή σεζόν σε όλες σχεδόν τις εκπομπές συμμετείχε στο πλατό υπάλληλος του βουλευτή Θ. Πλεύρη καθώς και ότι συνολικά μέσα στη χρονιά συμμετείχαν Πολλαπλάσιοι Υπάλληλοι και Υποψήφιοι του ΛΑ.Ο.Σ απ' ότι όλων των άλλων κομμάτων μαζί!

Ο κ. Φουράκης ο οποίος έχει δηλώσει σχετικά με την «Ε» 17 Φορές ότι δεν υπάρχει, 4 ότι ίσως υπάρχει και 3 ότι υπάρχει αλλά η ηγεσία της είναι Άγγελοι, Εξωγήινοι και Πέτρες (!!) πλην των άλλων ψευδολογημάτων του ενέπλεξε τον αείμνηστο κ. Μομφεράτο με την «Ε» και σώπασε όταν ο κ. Χαρδαβέλας είπε ότι η σύνδεση της «Ε» με εξωγήινους είναι Παραφιλολογία! Επιπροσθέτως, συνέχισε να ισχυρίζεται ότι «Νοννός» της ονομασίας «Ε» είναι αυτός τη στιγμή που η οργάνωση Ε.Ε.Ε (Τριεψιλίτες) έδρασε, συνελήφθησαν μέλη της και αθωώθηκαν προτού αυτός καν γεννηθεί και «ξεχνώντας» ότι ο κ. Γεώργιος Νασιάκος αναφέρει το εν λόγω όνομα στο βιβλίο του με τίτλο "Ετοπία" (1973). Τέλος, η απάτη της υπόθεσης έγινε φανερότατη όταν δήλωσε ο κ. Φουράκης ότι μέσα στην διαδικασία βρίσκεται Βραζιλιάνος μεγαλοεπιχειρηματίας 6ης γενεάς που «κατά σύμπτωση» έχει το ίδιο επώνυμο με αυτόν και ότι η δήθεν «Ε» δεν θα εμφάνιστεί για νομικούς λόγους ως Ομάδα «Ε» αλλά ΝΟΛΙΨΕ Ε.Ζ.Ε!

Ο κ. Χαρδαβέλας έκανε επανηλειμμένα έντονη διαφήμιση στον κ. Γιαννουλάκη και το περιοδικό του, είχε ενεργό μέρος σε αυτό το θέατρο του παραλόγου επικροτώντας Έρανο υπέρ της Δήθεν «Ε» και παίρνοντας θετική προς αυτόν θέση και τέλος, αποκάλυψε ότι οι 2 επιστολές που έχουν κυκλοφορήσει ως δήθεν της «Ε» είναι γραμμένες από τον φίλο του τον κ. Φουράκη του οποίου την εντιμότητα και ειλικρίνεια μας εγγυήθηκε κατά τ' άλλα αυτός και ο κ. Γιώργος Τσαγκρινός. Φανερώθηκε, λοιπόν, το παιχνίδι και του κου. Τσαγκρινού ο οποίος μετά από 3 συμμετοχές του σε εκπομπές για την "Ε" έδωσε την εντύπωση υπαλλήλου του κου. Φουράκη.

Κατά συμπέρασμα, όλα αυτά τα πρόσωπα, μερικούς από τους οποίους έχει χαρακτηρίσει σε συνέντευξή του ο αείμνηστος Γ. Γκιόλβας ως Οικονομησάριους και Συνήγορους των Σιωνιστών, καπηλεύονται την ιστορία της «Ε» στήνοντας, αποδεδειγμένα από τις πωλήσεις των βιβλίων και περιοδικών τους, κερδοφόρες επιχειρήσεις με την συνενοχή και στήριξη πάντα του κου. Χαρδαβέλα.


Για την Δημοκρατία και τον Πολιτισμό,
Ο Εκπρόσωπος της Ομάδας
Βασίλειος Κεράτσας

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

ΤΑ ΓΕΝΗ


Η Γη υπέστη και θα υποστεί στο μέλλον πολλές αλλαγές, το ίδιο και η ανθρωπότητα. Ο Ησίοδος ονομάζει τις πέντε ρίζες φυλές ως Χρυσή, Ασημένια, Χάλκινη, των Ημίθεων και Ηρώων , και την δική του-και δική μας- την πέμπτη σιδερένια.Οι πρώτες ρίζες φυλές ήτο αιθερικές και όχι υλικές, μετά την πτώση του ανθρώπου οι μορφές και τα σώματα πήραν υλική υπόσταση .Το γεγονός αυτό συμβολικά αναφέρεται στο μύθο της Ατλαντίδας και στην καταβύθισή της... Μετά από την δική μας (την πέμπτη) θα ακολουθήσει η έκτη και η έβδομη. Η κάθε ρίζα φυλή (σύνολο επτά) υποδιαιρείται ξανά σε επτά υποφυλές.