Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ



Αναβάθμιση Παιδείας με ...παρέκτροπα και ζημιές!





















Γράφει ο ΠΑΥΛΟΣ ΑΘ. ΠΑΛΟΥΚΑΣ

Καταλήψεις σχολείων! Και ως άκουσμα, από μόνο του, δημιουργεί τραγικό συναίσθημα, αποτροπιασμό και βαθύ συλλογισμό. Γιατί η λέξη «κατάληψη» σε πηγαίνει αλλού, αφού παράγεται από το ρήμα «καταλαμβάνω», που θα πει: κυριεύω με δυναμικά μέσα, π.χ. εχθρικό έδαφος ή ένα ύψωμα, σε καιρό πολέμου κ.λπ. Εδώ, οι μαθητές ποιο εχθρικό σημείο κατέλαβαν; Το δημόσιο κτήριο, που τυγχάνει σχολείο αγωγής, παιδείας, γνώσης και μόρφωσης, ήταν στόχος τους, για να γίνει η ανα-κατάληψη από εχθρικά χέρια; Δεν καταλαβαίνουμε αυτή την άλογη … λογική!
Πρωτόγνωρο στα χρονικά και τούτο το «φρούτο», που καλλιεργήθηκε στην πατρίδα μας (έχουμε την αποκλειστικότητα!) κατά τα τελευταία χρόνια, και η εποχή του που «ωριμάζει» είναι συνήθως τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο και πριν από τα Χριστούγεννα.
Καλή εφεύρεση κι αυτή για «χαβαλέ» (κατά τη διατύπωση ημερήσιας εφημερίδας) και για «επέκταση» των χριστουγεννιάτικων διακοπών.
Μπορεί οι μαθητές να έχουν δίκιο σε μερικά από τα αιτήματά τους (γιατί μερικά είναι άσχετα με τον επιδιωκόμενο στόχο) και πρέπει να ικανοποιηθούν από το ΥΠΕΠΘ.
Δεν έχουμε ως προς αυτό αντίρρηση. Σε άλλο διαφωνούμε. Στον τρόπο διαμαρτυρίας τους, που μειώνει μάλλον τον αγώνα τους, αφού παρατηρούνται κατά κανόνα ηθικά παρέκτροπα, σπασίματα, ζημιές κ.λπ. (καθώς πληροφορούμεθα από την τηλεόραση και τον ημερήσιο Tύπο). Και διερωτάται ο κάθε απλός πολίτης και φορολογούμενος: Μʼ αυτά τα παρέκτροπα και τις ανεκτίμητες ζημιές κ.λπ., άραγε να θέλουν αυτά τα παιδιά, πράγματι, αναβάθμιση παιδείας, βιβλία, μόρφωση και όλα αυτά τα ωραία, που ακούγονται; Σα δύσκολα να το πιστέψουμε. Γιʼ αυτό και δεν δικαιώνουν αυτές τις καταλήψεις των δημοσίων κτηρίων, που ανήκουν και σε διαφωνούντες μαθητές, γονείς και άλλους Έλληνες φορολογούμενος πολίτες.
Ξεχάσαμε και κάτι σημαντικό:
Αλήθεια, δεν μας είπαν πρώτα – πρώτα κάποιες πολιτικές μειοψηφίες, κάποιοι έλληνες πολίτες, κάποιοι γονείς, κάποιοι «αντιεξουσιαστές», κάποιοι…: Βάσει ποίου νόμου ή κειμένων διατάξεων και αποφάσεων, μπορούν να καταλαμβάνουν δημόσια κτήρια (σχολεία κ.ά.), να στερούν και να καταστρατηγούν τα δικαιώματα των άλλων για μόρφωση και γνώση, να γκρεμίζουν, να καίνε, να σπάνε, να τα κάνουν καφενεία και ξενοδοχεία, να απαγορεύουν στους καθηγητές τους και διευθυντές (που τον άλλο καιρό είναι ίσως και φίλοι), και γενικά να κάνουν ό,τι απεχθές και αποτροπιαστικό, για την ηθική συνείδηση και την υγιή λογική του κάθε ανθρώπου;
Αν αύριο μεθαύριο προεκτείνουν τις καταλήψεις κάποιοι και στα σπίτια μας (που μέχρι τώρα προστατεύεται και το οικογενειακό άσυλο), δεν θα έχουμε δικαίωμα να τους παρεμποδίσουμε; Μήπως και γιʼ αυτή την περίπτωση θα πράττουν βάσει του Συντάγματος και των νόμων (που ασφαλώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο);
Αναμένουμε και … οψόμεθα…! Και μη χειρότερα!

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

ΚΩΔΙΚΑΣ NTA ΒΙΝΤΣΙ


Πριν από περίπου 1.500 χρόνια ένας φράγκος πολέμαρχος - βασιλιάς ονόματι Κλόβις (ελληνιστί: Χλωδοβίκος) - με πλούσια κόμη κατάφερε να επικρατήσει στρατιωτικά στο μεγαλύτερο μέρος της σημερινής Γαλλίας. Ο ίδιος εγκαθίδρυσε τη Μεροβίγγεια Δυναστεία, η οποία κυβέρνησε την περιοχή ως το 751, όταν την εξουσία κατέλαβε ο πατέρας τού μετέπειτα εστεμμένου, ως αυτοκράτορα, Καρλομάγνου. Το όνομα «Μεροβίγγειος» προέρχεται από έναν θρυλικό παγανιστή βασιλιά-ιερέα, τον Μεροβαίο, για την ύπαρξη του οποίου δεν υπάρχει κανένα ιστορικό στοιχείο. Αυτή είναι η ιστορία, όπως έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα από τους επαγγελματίες της επιστήμης. Πρόκειται δηλαδή για ένα κεφάλαιο στην ιστορία των Φράγκων, το οποίο έχει ελάχιστο ενδιαφέρον για την πλειονότητα των - μη ειδικών - αναγνωστών. Πριν από τρία χρόνια ένας αμερικανός συγγραφέας ονόματι Νταν Μπράουν, γνωστός για την εμμονή του με τις ιστορίες συνωμοσίας, εξέδωσε τον - πασίγνωστο πλέον - «Κώδικα Ντα Βίντσι», όπου η παραπάνω ιστορία έχει αντικατασταθεί από ένα μυθιστόρημα σύμφωνα με το οποίο οι Μεροβίγγειοι δεν είναι Φράγκοι αλλά απευθείας απόγονοι του Ιησού Χριστού και της Μαγδαληνής. Κάπου στην πλοκή τού - κατά πολλούς λογοτεχνικά μέτριου - βιβλίου εμφανίζεται η εκκλησιαστική οργάνωση «Οπους Ντέι» της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Τα περίπου 50 εκατομμύρια αντίτυπα που έχει πουλήσει ως τώρα ο «Κώδικας Ντα Βίντσι» αλλά και η επερχόμενη κινηματογραφική μεταφορά του - η προβολή στις αίθουσες αναμένεται στις 18 Μαΐου - έχουν οδηγήσει σε παγκόσμιο «ξεσηκωμό» της Καθολικής Εκκλησίας ανά την υφήλιο. H αντίδραση όμως στο έργο του - ζάπλουτου πλέον - συγγραφέα Νταν Μπράουν έφθασε ως την Ελλάδα όπου το βιβλίο έχει ήδη πουλήσει 100.000 αντίτυπα. H Εκκλησία της Ελλάδος «ξεσηκώθηκε» και αυτή με τη σειρά της ζητώντας από τους πιστούς να «μποϊκοτάρουν» την ταινία. H Εκκλησία έχει χαρακτηρίσει τον «Κώδικα Ντα Βίντσι» μέσα από τις σελίδες του περιοδικού «Εφημέριος» ως «ανιστόρητο, αντιεπιστημονικό και βλάσφημο».

Πηγή: http://www.tovima.gr/