Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΙΘΩΝ




.... Μόλις ξημέρωσε ο  γέρο-τσιγγάνος γέμισε το μεταλλικό σκεύος με καθαρό  νερό και το έφερε στην αγκαλιά του, διοχετεύοντας όλη του την αγάπη προς αυτό. Το νερό δέχθηκε και αποθήκευσε τα κύμματα της αγάπης του.
Κατόπιν ανασήκωσε με κλειστά μάτια τους δυο αγαπημένους του Λίθους και τους τοποθέτησε μέσα στο νερό.  Αμέσως μετά ξάπλωσε  ακριβώς δίπλα από το μεταλλικό σκεύος για να αρχίσει τον ταπεινό του διαλογισμό.

Επικεντρώθηκε στην Συμπαντική έννοια της αγάπης, στέλνοντας κύματα αγάπης προς κάθε κατεύθυνση. Ζητούσε από το Θεό συγχώρεση για κάθε  αδικία που διέπραξε αθελά του.
Ενώ μέσα του επαναλάμβανε συνεχώς : " Αγαπώ όσους αδίκησα, όσους με αδίκησαν κι όσους μου έδωσαν απλόχερα την αγάπη τους".
Σταδιακά αποκόπηκε με οποιαδήποτε σκέψη κι άρχισε να ταξιδεύει στο αστρικό επίπεδο...
Περνούσαν εμπρός του διάφορα οράμματα από το "θέατρο σκιών" της χθόνιας χοάνης, όπου πρωταγωνιστούσαν οι κατεστημένες ασπρόμαυρες μαριονέτες.
Ξαφνικά, άνοιξε μια Ιόχρουν ενεργειακή Πύλη σαν ένα ελικοειδής τούνελ  και,  μια αόρατη δύναμη τον τράβηξε κι άρχισε να τον οδηγεί σ' ένα Πνευματικό Σύμπαν.
Φθάνοντας στο τέλος του τούνελ κοίταξε ψηλά τον Ιόχρουν ορίζοντα.
 " Εκεί πάνω κάτι σχηματίζεται μέσα σε  Λευκό Φωτεινό περίγραμμα.  Να εμφανίζεται ένα  ανδρικό πρόσωπο ",  σκέφτηκε.
Έκπληκτος αναγνωρίζει το πρόσωπο του Φοίβου. Αστραπιαία η μορφή παίρνει ζωντανή υπόσταση και ο Απόλλωνας ίπταται με την ολόχρυση μακριά του κόμη στον αιθέρα με καθοδική πορεία . Φοράει μια απλή μωβ στολή και, μια  πορφυρή χλαίνη που ανεμίζει στον ορίζοντα ....

( Νικ . Αλ. Αργυρίου: " Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ " )

Δεν υπάρχουν σχόλια: