Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

O ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

 

Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Αν σε κάποιους ή κάποιες τους τρομάζει η φτώχεια, ας ξέρουν ότι πιο χειρότερο κι απ' αυτή είναι να μην ξέρει  ο άνθρωπος τι θέλει στη ζωή του. Ποια αποστολή ήρθε εδώ να φέρει εις πέρας.
Τελικά ο πόλεμος είναι ένας κι αυτός είναι σε ατομικό επίπεδο με τον ίδιο μας τον εαυτό. Γιατί εμεις οι άνθρωποι απομακρυνθήκαμε από το θεο και, τις μεγάλες δυνάμεις που απλώχερα μας προίκισε .
Ας καταλάβουμε επιτέλους, πως αν δεν διορθώσουμε τον τρόπο σκέψης μας. Δεν θα διορθωθούν  οι πράξεις μας και, στην τελική η ζωή μας, η σχέση μας με τους συνανθρώπους μας.
Ποτέ μην απογοητεύεστε αν εσεις βρίσκεστε σε κατάσταση αφύπνισης και ο συνανθρωπός σας αδιαφορεί ή σας κατακρίνει, γιατί ο καθένας έχει το δικό του δρόμο. Αλλά και για τον καθένας έχει οριστεί η στιγμή της αφύπνισης. Όσοι δυσκολεύονται στα πνευματικά είναι εξαιτίας του εγωισμού τους.
Για εκείνους, λοιπόν,  που είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν μυητικό δρόμο. Σαν προπαρασκευή χρειάζεται νηστεία, σχετική εγκράτεια, διαλογισμός, προσευχή, πειθαρχία , συντονισμός του νου σε θετικές σκέψεις, αυτοσυγκέντρωση σε μια αγαθή πνευματική ιδέα και κυρίως αγάπη. 
Κάθε υποδούλωση του ανθρώπου σε οτιδήποτε θεωρείται πάθος δεν αφήνει την ψυχή να ακολουθήσει την πορεία της προς το θεό. Ως εκ τούτου, η πρώτη και δύσκολη νίκη είναι η επιβολή του νου στο σώμα. Παράλληλα απαιτείται καθαρμός των αρνητικών σκέψεων με αποβολή αυτών και αυτοσυγκέντρωση στο ιδανικό του σκοπού. Μεγάλος άθλος και δύσκολος η καταστολή των επιθυμιών που έρχονται από το αστρικό πεδίο ( π.χ διαμέσου των ονείρων).
Να τονίσω ότι καθημερινά είναι αναγκαίο να κάνουμε σκέψεις ήρεμες, σταθερές, μελετημένες και να κατευθύνονται όχι σε υλικά ζητήματα ή σε θέματα προσωπικής ικανοποίησης. Δηλαδή, σε καθημερινή βάση οι σκέψεις μας να έχουν στόχο αφηρημένες θετικές ή αγαθές σκεπτομορφές.
Πιστεύω, βαθύτατα πως οι αγαθές ενέργειες κερδίζουν και η αρνητικότητα χάνει την γη. Τώρα όλα αυτά που συμβαίνουν είναι για να παρασυρθούν οι άνθρωποι στα κατώτερα αισθήματα του φόβου, του θυμού, της αδικίας και της αμάθειας.
Όμως η πηγή της Ζωής έδειξε ήδη ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ της. Διότι αρκετοί άνθρωποι σήμερα έχουν συνειδητοποιήσει την φωνή του εαυτού τους, βρίσκοντας το θάρρος να βγουν από την παγίδα που δημιουργεί αρνητικότητα.
Άνθρωπε, αυτή η γη θέλει απεγνωσμένα θετική ενέργεια και αυτό θα γίνει, διότι έχει ψυχή ζώσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: